Matskolan

Hur tillreder man läcker, sund och varierande mat, varifrån kommer råvarorna och varför är det viktigt att man dagligen rör på sig?


Idén med matskolan är att lära barn och unga vikten av hälsosam kost och motion på ett självaktiverande, roligt och lärorikt sätt.

Alla matskolor omfattar matlagning (frukost, lunch, mellanmål, middag), motion, sund kost (diskussion om t.ex. socker, lokala råvaror) föräldramiddag och en dags studiebesök till närproducenter. Under matskolan följer deltagarna åtminstone en råvaras (t.ex. ägg, mjölk, kött, potatis) väg från jord via bord till mage.

Matskolan riktar sig i första hand till barn i åldern 8-12.

Matskolan sker som dagsläger, vilket betyder att barnen hämtas till Matskolan kl. 9 på morgonen och kan hämtas därifrån kl. 15.30.

En kväll under Matskolan är hela familjen inbjudna till en Familjekväll där vi äter middag tillsammans som barnen lagat.

Anmäl dej och läs mera på http://www.matskolan.fi